- 200 g farina
- 150 g sucre
- 125 g mantega
- 2 ous
- 1/2 cullaradeta de sal
- 1 cullerada de nescafè
- 3 cullerades de llet
- 2 cullerades de llevat 'Royal'
- 100 g de nous picades
Desfer la mantega amb temperatura i afegir el sucre, la farina, els ous, la sal i el nescafè previament desfet en unes gotes d'aigua. Batre be durant un o dos minuts. Afegir les nous i el llevat.
Untar un motlle amb mantega. Avocar-hi la massa i el courel al forn a temperatura moderada (180C) de 30 a 40 minuts. Desmotllar i deixar refredar.
Per fer el recobriment precisarem:
- 50 g de sucre llustre
- 45 g de mantega
- 1 cullerada de nescafè desfet en una o dues gotes d'aigua
IMPORTANT: per muntar la capa de mantega de damunt del pastis es important que aquest sigui el mes fred possible.
Bon profit!
1 comentari:
mmm...No dubto que la recepta sigui bona, però trobo que substituir l'aroma de l'autèntic cafè per un succedani barat com el Nes-cafè fa deslluir enormement l'atractiu del pastís. Una alternativa bastant suculenta seria substituir el cafè soluble per una quantitat d'uns 50 ml d'una barreja al 70/30 de cafè expresso (aràbiga preferentment) i licor de cafè (Kahlua, Tia Maria o similars). Per acabar, no hauria forçat tant l'exposició de la foto per tal de permetre veure una mica millor la textura del plat que acompanya el pastís.
Salutacions cordials,
3-jaguer
Publica un comentari a l'entrada