dimarts, 8 de maig del 2007

Pastis de cafè i nous de la tieta Francina

Ingredients del pastis:
  • 200 g farina
  • 150 g sucre
  • 125 g mantega
  • 2 ous
  • 1/2 cullaradeta de sal
  • 1 cullerada de nescafè
  • 3 cullerades de llet
  • 2 cullerades de llevat 'Royal'
  • 100 g de nous picades

Desfer la mantega amb temperatura i afegir el sucre, la farina, els ous, la sal i el nescafè previament desfet en unes gotes d'aigua. Batre be durant un o dos minuts. Afegir les nous i el llevat.
Untar un motlle amb mantega. Avocar-hi la massa i el courel al forn a temperatura moderada (180C) de 30 a 40 minuts. Desmotllar i deixar refredar.
Per fer el recobriment precisarem:
  • 50 g de sucre llustre
  • 45 g de mantega
  • 1 cullerada de nescafè desfet en una o dues gotes d'aigua
Batre be la mantega i el sucre, afegir-hi el nescafè i deixar regalimar per la part superior del pastis. Adornar amb nous.

IMPORTANT: per muntar la capa de mantega de damunt del pastis es important que aquest sigui el mes fred possible.

Bon profit!

1 comentari:

Anònim ha dit...

mmm...No dubto que la recepta sigui bona, però trobo que substituir l'aroma de l'autèntic cafè per un succedani barat com el Nes-cafè fa deslluir enormement l'atractiu del pastís. Una alternativa bastant suculenta seria substituir el cafè soluble per una quantitat d'uns 50 ml d'una barreja al 70/30 de cafè expresso (aràbiga preferentment) i licor de cafè (Kahlua, Tia Maria o similars). Per acabar, no hauria forçat tant l'exposició de la foto per tal de permetre veure una mica millor la textura del plat que acompanya el pastís.
Salutacions cordials,

3-jaguer