divendres, 25 de maig del 2007

Escarbat bum bum

Escarbat bum, bum,
posa-hi oli, posa-hi oli,
Escarbat bum, bum,
posa-hi oli en el llum.
Si en el llum no n’hi ha,
a l’escalfeta, a l’escalfeta,
si en el llum no n’hi ha,
a l’escalfeta n’hi haurà.
Escarbat, escarbat,
endevina qui t’ha picat!!

diumenge, 20 de maig del 2007

Abellot a la font de Carlets

Aquesta tarda hem anat a fer aigua a la font de Carlets. La primavera al parc natural de Sant Llorenç està en el seu màxim esplendor. Un munt de flors ens alegren la vista. Elles esperen la visita d'algun insecte pol.linitzador al qual oferiran una goteta de nèctar a canvi del favor.

Aquest abellot tant atrafegat m'ha deixat parat amb la seva llarga trompa. No se pas on se la deu amagar doncs en altres fotos del mateix individu no ocupa ni la meitat.

divendres, 11 de maig del 2007

Fumando espero al sírfido que yo quiero


Cliqueu a la foto per veure millor l'aranya

Desde que he començat a fotografiar insectes, ara fa uns mesos, no he parat dal.lucinar amb la quantitat de 'bitxos' que corren per aquests mons de deu.

Aquesta varietat d'aranya que ja he vist unes tres o quatre vegades no construeix terenyina, sino que es limita a esperar tranquil.lament a que un pobre insecte faci un mos al sucul.lent nectar de la flor en la que espera camuflada, per saltar-li a la iugular.

dimarts, 8 de maig del 2007

Pastis de cafè i nous de la tieta Francina

Ingredients del pastis:
  • 200 g farina
  • 150 g sucre
  • 125 g mantega
  • 2 ous
  • 1/2 cullaradeta de sal
  • 1 cullerada de nescafè
  • 3 cullerades de llet
  • 2 cullerades de llevat 'Royal'
  • 100 g de nous picades

Desfer la mantega amb temperatura i afegir el sucre, la farina, els ous, la sal i el nescafè previament desfet en unes gotes d'aigua. Batre be durant un o dos minuts. Afegir les nous i el llevat.
Untar un motlle amb mantega. Avocar-hi la massa i el courel al forn a temperatura moderada (180C) de 30 a 40 minuts. Desmotllar i deixar refredar.
Per fer el recobriment precisarem:
  • 50 g de sucre llustre
  • 45 g de mantega
  • 1 cullerada de nescafè desfet en una o dues gotes d'aigua
Batre be la mantega i el sucre, afegir-hi el nescafè i deixar regalimar per la part superior del pastis. Adornar amb nous.

IMPORTANT: per muntar la capa de mantega de damunt del pastis es important que aquest sigui el mes fred possible.

Bon profit!